22 YAŞINDAKİ ADIYAMANLI ANTRENÖR BUSENUR ASLANGÖZ MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ

Adıyamanlı Busenur Aslangöz, Görme Engelliler Spor Federasyonu Futbol Alt Yapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampına antrenör olarak çağrıldı.

22 YAŞINDAKİ ADIYAMANLI ANTRENÖR BUSENUR ASLANGÖZ MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ
23 Mayıs 2021 - 11:27
22 YAŞINDAKİ ADIYAMANLI ANTRENÖR  BUSENUR ASLANGÖZ MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİ

Adıyamanlı Busenur Aslangöz, Görme Engelliler Spor Federasyonu Futbol Alt Yapı Gelişim ve B Milli Takım seçme kampına antrenör olarak çağrıldı. 

Antrenör Aslangöz, 22 yaşında olmasına rağmenTürkiye'nin pek çok Görme Engelliler futbol kulübünde görev aldı.
Başarı grafiğini sürekli yükselten Adıyamanlı genç yetenek hakkında, Görme Engelliler Milli Takımı'nda da başarılı bir dönem yasayacağı yorumları yapıldı.

"En Büyük Hedefim, Milli Takımla Olimpiyat Şampiyonu Olmak."

Busenur Aslangöz 22 yaşında. Adıyamanlı ve Adıyaman da yaşıyor. Futbolla ilgisi çocuk yaşlarda başlamış ve okul takımlarında oynayarak kendisini geliştirmeye çalışmış.
Adıyaman'da kadın futbol takımı olmadığı için istediği gibi bir futbolculuk kariyeri sürdürememiş. Fakat kesinlikle vazgeçmemiş.

İşte Adıyamanlı genç Milli Takım Antrenörü Busenur Aslangöz ile röportajımızda öne çıkan ifadeler.

"Kadın futbolunu Adıyaman ve diğer doğu illerde geliştirmek istiyorum. Bu hedef, insanlar için küçük gibi görünebilir fakat benim için çok büyük bir adım, önemli bir başarı olacak.

'BİR GÖRME ENGELLİ NASIL FUTBOL OYNAR?'

Annemin ve babamın maddi ve manevi desteğiyle Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenligi Bölümü'nü kazandım. Üniversitede birinci sınıfı okurken görme engelli bir arkadaş edindim. Bana B1(görmeyenler) futbolundan bahsetti. İlk başta herkes gibi aklımda 'Bir görme engelli birey nasıl futbol oynar' sorusu oluştu. Araştırmaya başladım ve Spor kulüpleriyle iletişime geçtim Ankara'da spor kulübü başkanı çok değerli Zeynep Hanım'ın vesilesiyle federasyonumuzun düzenlediği antrenörlük kursuna Eskişehir'e gittim. Hayatım boyunca sadece bir görme engelli birey tanıyorken, birdenbire çevremde bu sayı artmaya başladı. Onlarla iletişimimi güçlendirmekle başladım işe. Onlarla bağım kuvvetlendikçe daha fazla şey yapmak için çabalar oldum. Kendime özgü antreman dirilleri oluşturdum. Çeşitli hocalarımla istişare halindeydim. Ve en nihayetinde ilk senemde takımım Türkiye şampiyonasını üçüncülükle tamamlayıp 2. lige yükselmişti.

BAŞARI ÖZGÜVENİMİ ARTTIRDI

'Başarı özgüvenimi arttırdı, beni daha istikrarlı çalışmak ve sürekli kendimi geliştirmek yönünde isteklendirdi.'

Türkiye'nin bir çok ilinde çalıştım. Çünkü mentalitem 'bir takıma degil bütün camiaya hizmet etmekti.' 

Üzerindeki formanın rengi ne olursa olsun, hepsini benim sporcum gibi görüyordum. Verdiğim emekler neticesinde hedeflerimin henüz ilk adımı olan B Milli takımdayım. Çok daha fazlasını yapacagımdan hiçbir zaman şüphem olmadı.

En büyük hedefim Milli takımla olimpiyat şampiyonu olmak. Daha sonrasında ise Engelliler ve beden eğitimi spor üzerine yükseklisans yapıp bu alan üzerine öğrenciler yetiştirebilmek istiyorum. 

Bana güvenen başta annem Nevin Aslangöz, babam Mehmet Zeki Aslangöz olmak üzere, Federasyon Başkanımız Hasan Sayyıdan'a, çok degerli Başkanlarım Vedat Yavuz, Öztürk Özkan, Cengizhan Carlak, Tayfun Turgut, Ramazan Akyüz ile Milli Takımda beraber görev yapacağım çok değerli antrenör arkadaşlarım, abilerim Mustafa Erdoğan, Burak Aktaş ve Yusuf Şatay'a teşekkürlerimi sunuyorum."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum