Ramazan ALAGÖZ

Ramazan ALAGÖZ


2021'de Pandemi Bizden Çok Şey Götürdü!

04 Ocak 2022 - 17:14

2021’de Pandemi Bizden Çok Şey Götürdü!
Son 20 yıldan bu yana belki de en zor yıllar 2020 ila 2021 yıllarıydı. Bu yıllar içerisinde pandeminin yaşanmasıyla birlikte ekonomi de çok çalkantılı günler yaşandı. Hayatın adeta durduğu o günlerde birçok insan çok mağdur oldu.
Hatta birçok insan sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ne yapacağını bilmiyordu. Sabit bir maaşı olmayan insanlar aylarca evlerinden çıkamadıkları için kiralarını, faturalarını ödeyemez bir durum içerisinde girmişlerdi.
O günleri hatırlamak insana kabus gibi geliyor. Ülkemizin 81 ili içerisinde hemen hemen yerde aynı manzara yaşanıyordu. Bu durumun yaşanmadığı bir yerleşim yerinin olmadığını söylemek neredeyse mümkün değildi.
Çünkü bu hastalık dünyanın her yerini sardığı için insanlar ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Öylesine zor günleri geride bıraktık ki; o günleri hatırladığım zaman “ağlayasım geliyor” desem yeridir. Bu nedenle 2020 ila 2021 yılları benim için daha doğrusu bütün insanlar için olumsuzlukların zirve yaptığı bir yıl olarak geride kalmıştır.
O günleri hatırladıkça hayatının zorluğunu, insanların evlerine bir ekmek götüremedikleri için ne kadar acı çektiklerine birebir şahit olduğumu hatırlıyorum. Rabbim o günleri bir daha yaşatmasın. Belki de yıllar öncesinden bizlere böylesine günler yaşayacağımızı söyleselerdi asla inanmazdık.
Ancak Covid 19 virüsü gibi bir illeti yaşadıktan sonra hayatın ne kadar değerli olduğunu anladık ve öğrenmiş olduk. Bundan yıllar önce birçok insan sağlığına önem vermezken, şimdi ise insanlarımız sağlıklarına çok önem veriyorlar.
Lakin insanlığın unuttuğu bir konuda kanaat etmeyi unuttuğudur. Öyle bir toplum olduk ki; yaşantımızı beğenmez bir toplum olduk. Bugün ise hayatın maddiyattan daha önemli olduğunu anlamış olduk.
2021 yılı geride kaldı ama. Geride çok sevdiğimiz insanları alıp bu diyardan götürdü. Rabbimizden tek temennimiz bu acı günlerin biran son bulması, pandemisiz bir hayatın hüküm sürmesidir.

Ramazan Alagöz
[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum