Ramazan ALAGÖZ

Ramazan ALAGÖZ


Adıyaman Tanıtım Günlerini Kaçırmayın!

07 Aralık 2021 - 20:57

Adıyaman Tanıtım Günlerini Kaçırmayın! 
Uzun yıllar basın camiası içerisinde görev aldıktan sonra bundan sonra Adıyaman’da Haber Gazetemizde köşe yazılarımla siz değerli okuyucularımızla birlikte olacağım. 1 yıl önce yayın hayatına başlayan Adıyaman’da Haber Gazetesi kısa bir süre içerisinde geniş kitlelere ulaştı.
Bundan böyle bende Adıyaman’da Haber Gazetesi’nin bir bireyi olarak her sayımızda köşemden okuyucularımıza ulaşacağım. Adıyaman tanıtımına katkıda bulunmak üzere köşe yazılarımla araştırdığım konuları okuyucularımıza aktaracağım.
Gazetemizin okuyucularına ilk yazımla “merhaba” diyerek köşe yazıma başlamak istiyorum. Aslında şimdiye kadar yazmış olduğum yazı bir nevi selamlama yazısıydı. Şimdi gel gelelim köşemin ana konusuna.
Adıyaman ilimiz için her yıl İstanbul’da düzenlenen tanıtım günleri etkinliğine ülkemizde yaşanan pandemiden dolayı uzun bir süre ara verilmişti. Hayatın normale dönmesiyle birlikte yeniden İstanbul’da Yenikapı Miting alanı içerisinde yer alan fuar alının da tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek.
Pandemiden önce her yıl düzenlenen etkinliklerde gurbetçilerimiz tanıtım günlerinin yapıldığı alana gelerek yakınlarıyla hasret gideriyorlardı. Covid 19 virüsünün ülkemiz genelinde görülmesinden sonra devlet büyüklerimiz haklı olarak bir dizi önlemler aldılar. Bu önlemler çerçevesinde tanıtım günleri etkinlikleri belirli bir süre yapılmadı.
Fakat bu yıl merkezi İstanbul’da bulunan Adıyaman Dernekler Federasyonu’nun (ADIFED’in) organizatörlüğünde 16-19 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek tanıtım günleri için bütün hazırlıklar yapıldı.
İlk etapta Adıyaman Valimiz Mahmut Çuhadar öncülüğünde ADIFED’in, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Bu toplantı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda 16-19 Aralık’ta İstanbul’da dev bir organizasyon düzenleniyor.
Bu organizasyonun hazırlanması aşamasında yoğun bir şekilde çalışan Adıyaman Valimiz Sayın Mahmut Çuhadar’a, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Sayın Ömer Özkartal’a, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Sayın Hüseyin Sevinçtekin’e, vakıf ve federasyon yöneticileri ile STK başkanlarına çok teşekkür ederim.
Adıyaman’ın İstanbul’da tanıtımının yapılmasıyla birlikte ilimizin turizmine katkı sağlanacak. Hem ürünlerimiz hem de yemek kültürümüz en iyi şekilde davetlilere tanıtılacaktır. Aynı zamanda tanıtım günlerine katılan basın ve yayın organlarının da tanıtım günlerine yaptıkları katkı da oldukça önem arz ediyor.
Basının aracılığıyla yapılan haberlerle tanıtım günlerindeki etkinlikler bütün dünyaya duyuruluyor. Böylesine önemli bir etkinliğin İstanbul gibi metropol bir şehirde yapılmasıyla birlikte ilimizde hem inanç turizmine hem de tarihi turizm alanlarına akın olacaktır.
UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde bulunan ve arkeologlar tarafından dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı’nın tanıtımı oldukça önemli olduğu gibi tanıtım günlerinde çiğköfteden yapılan Nemrut Dağı figürü ise davetlerin en çok fotoğraf çektirmek istedikleri alanların başında geliyor.
İlimizin tanıtımına katkı sunan Adıyaman Tanıtım Günleri etkinliğine İstanbul’da yaşayan bütün gurbetçilerimiz mutlaka katılmalıdır. Ve orada hemşerilerinin yanına gelerek stantları tek tek ziyaret etmelidirler.
Kamu kurumlarının, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin stantlarını ziyaret eden her hemşerimiz inanıyorum kendini Adıyaman’da hissedeceklerdir. Stantlarda yapılan tanıtımların ilimizin tanıtımına katkısı asla göz ardı edilemez. 
Böylesine dolu dolu bir programı yakından takip edeceğim için çok mutluyum. Tanıtım alanın yapılacağı alanda hemşerilerimizle sohbetlerimiz olacak, hasret gidereceğiz. 16 Aralık itibariyle Adıyaman’ımızı en iyi şekilde tanıtmak için biz gazetecilerde görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz.
Adıyamanlı olmaktan gurur duyduğumu her ortamda dile getiren bir gazeteci olarak ilimizin bütün ilçelerinin birbirinden güzel bir doğaya sahip olduğunu hatırlatmak isterim. Bu doğanın güzelliği aynı şekilde ilçelerde yaşayan insanlarımıza da yansımaktadır. Tanıtım günleri boyunca ilçe belediyelerin stantlarını da ziyaret etmeyi unutmayın.
Böylesine önemli etkinliği kaçıran hemşerilerimiz çok önemli programı kaçırmış olacaklar. Onun için sizlerde 16 Aralık günü Yeni Kapı Miting alanı içerisinde yer alan Adıyaman Tanıtım Günleri alanında olun.
selâm ve dua ile kalin
[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum