Ramazan ALAGÖZ

Ramazan ALAGÖZ


Ah Adıyaman'ım Ah! Sorun Çok, Çözen Yok!

14 Kasım 2021 - 19:59

Ramazan Alagöz
Ah Adıyaman’ım Ah! Sorun Çok, Çözen Yok!
Ülkemizde yaşanan ekonomik krizden dolayı hemen hemen her yerde erken seçim konusu konuşuluyor. Hatta televizyon kanallarındaki bütün programlarda iki ana başlık var.
Bu ana başlıklardan bir tanesi ekonomik kriz, zamlar diğer ana başlık ise erken seçim. Son yaşanan zamlara baktığımız zaman erken seçim havasına yıl başından sonra girileceği konusu her vatandaş gibi benimde ilk düşüncem arasında yer alıyor.
Seçim konusunu kaleme almışken, yaşamış olduğum Kahta ilçesindeki yerel seçimlerde aday adayı olacak olan kişilere şimdiden bazı tavsiyelerim olacak. Kendi kitlesinin ve çevresinin olduğunu düşünen aday adayları eğer gerçekten seçimi kazanmak istiyorlarsa sadece AK Parti’yi tercih etmemeliler. Diyelim ki; AK Parti’nin Adıyaman’da listeleri belirleyen kişi gerçekten de kazanacak olan bir siyasinin ismini listeden çıkardı, işte o zaman o aday adayı pes etmeyerek farklı bir parti olsa bile seçimlere girmelidir.
Aksi taktirde değişen hiçbir şey olmaz. Bugüne gelecek olursak AK Parti’nin ilk kurulduğu gündeki gibi heyecan oluşturduğunu düşünmüyorum. AK Parti ilk kurulduğunda gerçekten de liyakat konusuna çok önem verilirdi. İlk iki seçimden sonra AK Parti içerisinde siyaset yapanların tek yaptıkları icraat yakınlarını bir yerlere yerleştirmek olmuştur.
Günümüzde bir yakını AK Parti içerisinde siyaset yapmayan bir kişinin işe girmesi mümkün değildir. Keşke bu durum olmamış olsa da bende bu konuları köşemden dile getirmemiş olsam. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seven ve onun fanatik bir hayranı olan bir gazeteci olarak gerçekleri yazmak ve toplumda söylemek zorundayım.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten de ülkemizde sağlık, ulaşım, eğitim, silah sanayi hizmetleri konusunda çağ atlatmış bir liderdir. Ancak AK Parti’nin yerel siyasetçileri hakkında söylenecek ve eleştirilecek birçok konu var.
Adıyaman’da AK Parti’nin yerel siyasetçileri projeler üretmeli, artan işsizlik konusunda yeni iş alanları açılmalıdır. Türkiye genelinde markalaşmış şirketlerin yetkilileri ilimize davet edilmelidir. Fakat bizim yerel siyasilerin gündemlerinde böyle bir şey yok.
Onların tek bildiği bildikleri şey müjde vermek, bol bol sosyal medyada fotoğraflar paylaşmak. Millet artık trollerin paylaştığı fotoğraflara bakarak hiçbir yerel siyasetçiye puan vermiyor. Bir defa bir yerel siyasetçinin ilk önceliği “yılın büyük bir bölümünde halkın sorunlarını dinlemek” olmaktır.
Fakat bizim siyasetçilerin ilk ziyaret ettikleri yerler her zaman devlet kurumları olmuştur. Allah aşkına yaşamış olduğum Kahta ilçesinde işsizlik almış başını gidiyor. Hangi siyasi bu konuda bir proje üretiyor? Vatandaşın siyasetçilere ulaşabildiği de yok zaten.
Ancak önümüzdeki genel ve yerel seçim dönemleri yaklaşınca bakalım vatandaşın telefonlarına cevap vermeyenler, o zamanda aynı şekilde vatandaşın telefonlarına cevap vermeyecekler mi? Birde Kahta Belediyesi konusunda vatandaşın şikayetleri oldukça fazla. Geçen günlerde vatandaşın suyu akmıyordu. Ve konuda vatandaş bile bilgilendirilmedi. Bu ve bu gibi birçok konuyu ilerleyen günlerde köşeme taşıyacağım. 
Sorunların çözümü konusunda vatandaştan uzak olan siyasilerin artık vatandaşın derdini dinleme zamanı gelmedi mi? İnsanlarımız evlerine ekmek götürebilmenin mücadelesini verirken, yerel siyasilerin vatandaşın içine girme gibi bir kaygıları yok.
Bakalım zaman neyi gösterecek. Hani derler ya zaman her şeyin ilacıdır. Bizde her vatandaş gibi bekleyelim ve gelişmeleri görelim. Belki o zaman yanılmış oluruz.
[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum