Ramazan ALAGÖZ

Ramazan ALAGÖZ


Medeniyetler Beşiği Diyarbakır

29 Haziran 2022 - 14:10

14 ilde üyeleri bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC’nin) bu yıl 36’ncısını düzenlediği Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ne katılmak üzere gitmiş olduğum Diyarbakır ilindeki izlenimlerimi gazetemizin bu sayında okuyucularımla paylaşmak istedim.
Adıyaman ilimize komşu ili olan Diyarbakır’a ilk defa gittiğim için çarşı merkezinde tarihi mekanları ziyaret ederek, merak ettiğim şehri yakından görme fırsatını elde ettim. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC’nin) ödül töreni akşam saatlerinde olunca yazar arkadaşlarımla birlikte çarşı merkezindeki tarihi mekanları ziyaret ettik.
Diyarbakır ziyaretimiz esnasında bizlere eşlik eden gazetemiz yazarlarından Doç. Dr. Ahmet İnan, Diyarbakır’ın tarihi mekanlarında bizleri gezdirdi. İlk defa gitmiş olduğum bu ilde yanımızda bulunan Doç. Dr. Ahmet İnan’ın rehberliğinde belki de birçok insanın merak ettiği yerlere gitmiş olduk. Bu anlamda bizlerle gün boyu ilgilenen Doç. Dr. Ahmet İnan’a çok teşekkür ederim.
Görmek istediğim Diyarbakır’ı görmek çok farklı bir duyguydu. Şehir merkezine girdiğiniz andan itibaren görmüş olduğunuz surların ihtişamı insanı Diyarbakır’a hayran bırakıyor. Tarihi yapısıyla insanın hayranlık duyduğu bir diğer yerler ise Ulu Camii, Ahmet Arif Edebiyat Müzesi, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Kütüphanesi, Hasan Paşa Hanı, Dört Ayaklı Minare’dir.
Bu bahsettiğim bütün tarihi yerleri ziyaret ederek Diyarbakır ilinde çok güzel bir gün geçirdik. Ayrıca şehir merkezinde gezerken, insanların samimi davranışları da dikkatimden kaçmadı. Esnafları da aynı şekilde yerli ve yabancı turistlere karşı çok sıcaktı. Diyarbakır surları çevresinde yapmış olduğumuz gezimizde gençlerin söylediği Türkülere zaman zaman eşlik ettik. Böylesine güzel bir ortamda Diyarbakır’ın Türkülerini gençlerden dinlemekte fevkalade güzeldi.
Gün içerisindeki gezimizden sonra akşam saatlerinde Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC’nin) bu yıl 36’ncısını düzenlediği Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri’ne katılmak üzere programın düzenlendiği yere gittik. Çok kapsamlı ve geniş katılımlı bir programda yaygın medyadan ve ülkemizin çeşitli illerinden gelen gazeteci meslektaşlarımızla tanışma fırsatını elde etmiş olduk.
Bölgemizin en köklü kuruluşları arasında yer alan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin programına katılım çok iyiydi. Siyasiler, kamu kurum yetkilileri, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, basın yayın organlarının bağlı oldukları sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve aileleri programa yoğun bir katılımla katılmıştı.
Bu gibi dev organizasyonların illerin tanıtımına katkı sağladığını düşünüyorum. Bir defa programa katılan yaygın basın yayın kuruluşlarının ve ödül alan gazetecilerin yapacağı tanıtım ile Diyarbakır’ın tanıtımına katkı sunulmuş olacaktır. Bu nedenle GGC’nin düzenlediği program çok önemli bir programdı.
Hayatımda ilk defa bu kadar yoğun katılımın olduğu bir programa katıldım. Bu manada bu programa katılan ve ödül alan gazetecilerin çok şanslı olduğunu söylemek isterim. Zaten Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti bölgemizin en köklü cemiyetleri arasında yer almaktadır. GGC’nin 14 ilde üyelerinin olması da çok kapsamlı bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir.
Ödül gecesine gelecek olursam profesyonelce hazırlanmış olan bir programın her anı dolu doluydu. Ödül törenine geçildiği andan itibaren programın ne kadar geniş katılımla hazırlandığına şahit oldum. Ayrıca ödül törenindeki jürinin Hüseyin Yılmaz, Fikret Bila, Murat Yetkin, Hülya Hökenek, Deniz Zeyrek, Hamdi İstanbullu, Burcu Kaya, Mesut Yar, Yeşim Sağlam, Murat Güloğlu, Deniz Bayramoğlu, Erol Candabakoğlu, Semiha Şahin, Ali İhsan Öztürk, İlker Taş, Mustafa Canoruç, Esengül Koç, Faruk Kaya, Gülgün Yavuz, Doğan Şentürk, Mehmet Kılınçoğlu, Gülabi Eryaman, Murat Bayram, Dr. Yılmaz Özdil ve Mahmut Beğik gibi isimlerden seçilmesi çok anlamlıydı.
Ödül töreninde Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ömer Karakuş’a, “Hayatını Sanata Adadı, Kahtalı Mıçe Hayat Hikayesini Adıyaman’da Haber’e Anlattı” adlı röportajından dolayı röportaj dalında birincilik ödülü verildi. Böylesine önemli ödül töreninde Adıyaman’da Haber Gazetemize ödül verilmesi ilimiz açısından da gurur verici bir durumdur.
Gazetemizde köşe yazan bir köşe yazarı olarak her yeni çıkacak olan sayı öncesinde çok heyecanlandığımı belirtmek isterim. Gazetecilik öyle bir şeydir ki; yaptınız bir haber veya köşeniz bir yerde çıkınca, okuyucularınız sizlere dönüş yapınca yaptığınız işin ne kadar önemli olduğunu anlamış olursunuz.
Bu manada gazetemizin almış olduğu ödülden dolayı gazetenin bir bireyi olarak çok mutlu oldum. Ayrıca Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Sayın Mehmet Mücahit Ceylan’a ve yönetimine eşsiz bir programa imza attıkları için teşekkür ederim. Çok güzel bir programa katıldık. Programın sonunda Diyarbakır Türkülerinden oluşan müzik dinletisi de çok güzeldi. Umarım farklı tarihlerdeki programlara da katılırım. İlk defa gidip gördüğüm Diyarbakır iline ve insanlarına hayran kaldım.
Selâm ve dua ile 
Ramazan Alagöz
[email protected]

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum